SEMBOLONI

– ekstra Virgin olivenolie, fra hjertet af Toscana
Familien Semboloni´s gård ligger i Toscanas hjerte, tæt på de fremtrædende og berømte byer som Firenze, Arezzo og Siena området er fyldt med historie og smukke landskaber. Ejendommen har været familiens eje i tre generationer og drives i dag af den unge Fabio Semboloni. Ejendommen består af 4,5ha med druer dyrkning, 1ha med oliventræ og 3ha med skov. Fabios filosofi er at jorden er vores arv, at jorden skal dyrkes med henblik på bæredygtighed, at have respekt for miljøet og holde behandlinger på markerne til et minimum. Olien er et fremragende kvalitetsprodukt, oliven opsamles manuelt og presses meget hurtigt. Udvælgelsen af ​​oliven er meget alvorlig, og nogle oliventræer kan producere et par kilo oliven. Den langsomme filtrering (over 24 timer) ved hjælp af bomuldsplader gør det muligt for olien at opretholde den naturlige smag og aroma. Dyrkning er fuldstændig organisk

Oliven & Høst

Alle oliven bliver håndhøstede dette er for at lave så minimale skader på træerne samt for at sikre at det kun er de bedste oliven der bliver plukket, hvilket er gør at det kun er den bedste kvalitet der bliver brugt. Olivenen bliver høster i oktober og november, hvor oliven i denne tid er delvist sort og grøn. På dette tidspunkt indeholder hver oliven omkring 11% olivenolie. Ved at vente længere vil der komme mere olivenolie inde i oliven, men kvaliteten / smagen bliver dårligere da surheden bliver for høj. For at lave en flaske på 0,75L bliver der brugt ca. 7 kilo oliven. Vores olivenolie er lavet af tre typer Toscanske oliven: Moraiolo, Frantoio og Leccino. Denne blanding af oliven er den traditionelle og velkendte Toscanske olivenolie.

Presning af oliven

Presning af oliven forgår i den fælles presbygning det er et samarbejde som områdets olivendyrkerne har haft i mange generationer, bygningen ligger ca. 1 kilometer væk hvilket gør det nemt og hurtigt at komme til at presse oliven da dette gerne skal ske så hurtigt som muligt for at få den bedste kvalitet. Vi gør en stor indsats for at bevare olivenens oprindelige smag, vi høster tidligt og olivenene er stadig meget friske, når de presses, så vores surhed er naturligt lav. Alt vores olivenolie er fra den første presse. Koldpress + Første pres + Lav surhed (mindre end 0,8) er opskriften på en Ekstra jomfruolivenolie

Filtrering af olien

Ved afslutningen af ​​processen passer olien sig selv i vinkælderen, de bliver opbevaret ståltanke med et bomuldsfilter i midten. Olivenolien bliver hældt ovenpå og tyngdekraften gør resten af ​​arbejdet. Olien drypper nu gennem bomulden som filtrer olivenolie uden at bruge tryk.

Den færdige Oliven Olie

I starten er olivenolie meget grøn i farven og har en krydret smag med tiden, når olivenolie udsættes for sollys og temperaturændringer bliver olien mere gul. Så fortæl dine gæster altid at placere olivenolie på et mørkt sted og minimere den for udsættelse af temperaturændringer. Den perfekte temperatur for olien er mellem 18 og 22 grader